„DeepL Translator“ – „Google“ vertėjo konkurentas – „HashDork“. (2024)

Turinys[Slėpti][Rodyti]
  • Kas yra „DeepL Translator“?
  • Kaip veikia „DeepL Translator“?+-
    • Tinklo architektūra
    • Duomenys mokymams
    • Treniruočių metodika
    • Tinklo dydis
  • DeepL vertėjo privalumai+-
    • tikslumas
    • saugumas
    • Mastelis
  • Ar galima naudoti DeepL išversti visą svetainę?
  • Argumentai "už"
  • Trūkumai
  • Kainos
  • Išvada

Automatizuotas teksto vertimas iš vienos kalbos į kitą jau seniai buvo kompiuterių mokslo tikslas. Mašininis vertimas tik per pastaruosius 10 metų tapo įmanoma technologija, plačiai naudojama.

Natūralus kalbos apdorojimas, dirbtinis intelektas ir kompiuterio galios pažanga padeda padaryti šią technologiją naudingesnę. Mašininis vertimas yra teksto vertimas iš vienos kalbos (šaltinio) į kitą (paskirties vietą) be žmogaus įsikišimo.

Šiosteksto prasmė originalo (šaltinio) kalba turi būti visiškai atkurta tiksline kalba, ty vertime, kad būtų galima apdoroti bet kokį vertimą, nesvarbu, ar jis būtų atliktas ar automatizuotas. Nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo paprasta, ji yra daug sudėtingesnė. Vertimas yra daugiau nei tiesiog pakeitimas žodis į žodį.

Vertėjas turi gebėti įvertinti ir analizuoti visus teksto aspektus, taip pat suprasti, kaip kiekvienas žodis daro įtaką kitiems. Tam reikia daug žinių apie šaltinio ir tikslinių kalbų gramatiką, sintaksę (sakinio struktūrą), semantiką (reikšmes) ir kitus aspektus, taip pat išmanyti kiekvieną vietinę lokalę.

„DeepL Translator“ atlieka tą pačią funkciją. Šiame įraše atidžiau pažvelgsime į „DeepL Translator“, įskaitant jo veikimą, naudą ir kt.

Kas yra DeepL vertėjas?

„DeepL“ yra pažangiausia nemokama vertimo paslauga, kurioje naudojami dirbtinio intelekto metodai, pagrįsti giluminiu mokymusi – AI šaka, kuria siekiama imituoti mokymosi modelius panašiais būdais, kaip ir žmogaus smegenyse.

Tai Kelne įsikūrusi Vokietijos įmonė, kuri vystosi dirbtinis intelektas (AI) kalbos ir komunikacijos technologijos. „DeepL“ siūlo nemokamą mašininio vertimo įrankį, leidžiantį paprastiems interneto vartotojams išversti iki 5,000 simbolių vienam vertimui į 26 kalbas, ir komercinę versiją „Deepl Pro“, kurią naudoja profesionalūs vertėjai, tarptautinės korporacijos ir kūrėjai.

„DeepL Translator“ – „Google“ vertėjo konkurentas – „HashDork“. (1)

Savarankiškai atliktų aklųjų testų metu korporacija teigia pranokusi savo konkurentus. „Google“, „Amazon“, „Microsoft“ ir „Facebook“ yra tarp pretendentų.

„DeepL“ teikia natūraliai skaitomus vertimus, panašius į tuos, kuriuos atlieka žmogaus vertėjas, nes jame naudojamos pažangesnės technologijos nei „Google“. Vienas iš šios vertimo paslaugos trūkumų yra tas, kad šiuo metu ji negali išversti viso puslapio iš žiniatinklio naršyklės.

Kaip veikia „DeepL Translator“?

DeepL Translator, kaip ir kitos vertimo sistemos, naudoja dirbtinį neuroniniai tinklai versti tekstus. Šie tinklai buvo mokomi apie milijonus išverstų dokumentų. Tačiau mokslininkai sugebėjo padaryti didelę pažangą visame neuroninio tinklo požiūriu, visų pirma keturiose srityse.

Tinklo architektūra

Žinoma, kad dauguma viešai prieinamų vertimo sistemų yra tiesioginės Transformerio dizaino išvestinės. Žinoma, šio dizaino aspektų galima rasti DeepL neuroniniuose tinkluose, pavyzdžiui, dėmesio procesuose.

Tačiau yra esminių tinklo architektūros pokyčių, dėl kurių vertimo kokybė gerokai pagerėjo, palyginti su dabartinėmis viešųjų tyrimų technikomis.

Kai jie viduje moko ir lygina topologijas su labiausiai žinomomis transformatorių architektūromis tais pačiais duomenimis, jie gali aiškiai aptikti tinklo architektūros kokybės skirtumus.

Duomenys mokymams

Dauguma jų tiesioginių konkurentų yra didelės technologijų įmonės, turinčios ilgą žiniatinklio tikrintuvų gamybos istoriją. Dėl to jie turi didelį pranašumą treniruočių duomenų atžvilgiu.

Kita vertus, „DeepL“ teikia pirmenybę tiksliniam specializuotų mokymo duomenų rinkimui, kuris padeda tinklui pagerinti vertimo kokybę. Šiuo tikslu jie sukūrė specialias tikrinimo programas, kurios automatiškai ieško ir peržiūri vertimus internete.

Treniruočių metodika

„Prižiūrėto mokymosi“ metodas dažniausiai naudojamas viešuosiuose tyrimuose kurti mokymo tinklus. Įvairūs pavyzdžiai pakartotinai rodomi tinkle. Tinklas reguliariai lygina savo vertimus su vertimais iš mokymo duomenų.

Jei yra skirtumų, tinklo svoriai modifikuojami, kad būtų kompensuojami. Mokydami neuroninius tinklus jie taip pat taiko metodus iš kitų mašininio mokymosi sričių. Tai taip pat leidžia mums padaryti svarbią pažangą.

Tinklo dydis

Tuo tarpu jie naudoja milijardus parametrų vertimo tinklams apmokyti. Šie tinklai yra tokie dideli, kad juos galima apmokyti tik labai dideliuose skirtuose tinkluose skaičiavimo klasteriai paskirstytoje požiūris.

Tačiau mes labai vertiname tai, kad tinklo parametrai yra efektyviai naudojami jų tyrime. Taip jie sugebėjo pasiekti lygiavertę vertimo kokybę, net ir naudojant mažesnius ir greitesnius tinklus. Dėl to jų nemokamos paslaugos vartotojai gali tikėtis labai puikios vertimo kokybės.

DeepL vertėjo privalumai

tikslumas

Didžiausia „DeepL“ stiprybė neabejotinai yra jos tikslumas; lyginant su konkurentais, DeepL juos aplenkė tris kartus. „DeepL“ yra vertimo paslauga, kuri naudoja aukščiausios kokybės AI (dirbtinio intelekto) technologiją ir siūlo daugybę pritaikymo galimybių.

Pavyzdžiui, DeepL siūlo alternatyvius žodžius ar frazes, kad vertimas būtų natūralesnis ir niuansesnis. Tada tiesiog spustelėkite ir pasirinkite tą, kuris jums skamba geriausiai. Kalbomis, kuriose tai svarbu, pvz., vokiečių, programa netgi siūlo formalius ir atsitiktinius balsus, iš kurių galite pasirinkti.

Taip pat galite sukurti savo žodyną, kad apibrėžtumėte tam tikrų savo prekės ženklo ar projekto terminų ir frazių reikšmes. DeepL taip pat turi integruotą žodyną, leidžiantį ieškoti terminų ir išmokti vertimą patiems.

saugumas

Jums nereikės jaudintis dėl neskelbtinų duomenų saugojimo, nes visi DeepL tekstai ištrinami iškart po vertimo. „DeepL“ taip pat turi visišką duomenų šifravimą ir visiškai atitinka ES duomenų apsaugos standartus, kad užtikrintų tolesnį saugumą.

Mastelis

Visos DeepL premium prenumeratos apima neribotus teksto vertimus ir galimybę bendradarbiauti atliekant vertimus su dviem ar daugiau žmonių. Taip pat galite išversti ribotą skaičių failų iki 10 MB (atsižvelgiant į jūsų kainų planą), įskaitant HTML puslapius. Galiausiai galite susieti su savo CAT įrankiu, pvz., Trados Studio, memoQ arba Across, naudodami aukščiausius DeepL kainų lygius (Advanced ir Ultimate).

Ar galima naudoti DeepL išversti visą svetainę?

DeepL yra vienas populiariausių teksto vertėjų dėl savo niuansų ir tikslumo, kaip jau minėjome. Štai kodėl galite juo pasikliauti, kad nepriekaištingai išverstumėte tam tikras svetainės sritis, pvz., puslapį „apie“ arba atskirus tinklaraščio įrašus.

Tačiau nėra „DeepL“ įrankio, kuris už jus galėtų išversti visą jūsų svetainę. Tokiu atveju reikalingas trečiosios šalies sprendimas. Turėtumėte rankiniu būdu nukopijuoti ir įklijuoti visą savo svetainę į „DeepL“ vertėją, jei ką tik naudojote „DeepL“. Tada vertimą reikės nukopijuoti ir įklijuoti atgal į savo svetainę. Tai nenaudinga dėl įvairių priežasčių, įskaitant tai, kad tai užtruks ilgai.

Be to, yra didelė žmogiškųjų klaidų tikimybė, nes galite praleisti mygtukus, reklamjuostes ir kitus nedidelius teksto fragmentus, kuriuos reikia išversti.

„DeepL“ siūlo vertimo API, leidžiančią jūsų svetainei susisiekti su „DeepL“ vertėju. Iš esmės tai siunčia jūsų svetainės turinį į „DeepL“ vertimo programą. Kai vertimas bus baigtas, „DeepL“ pateiks jums išverstą medžiagos versiją.

Argumentai "už"

  • Versdamas tekstus, DeepL algoritmas naudoja dirbtinį intelektą, kad imituotų žmogaus intelektą. Atrodo, kad DeepL Translation, remiantis įvairiais tyrimais, teikia natūralesnius vertimus, įskaitant subtilybes, kurių „Google“ vertėjas kartais praleidžia.
  • DeepL naudoja vartotojo įvestį ir įvertinimus, taip pat mašininis mokymasis technologijas, siekiant pagerinti vertimų kokybę.
  • Ji siūlo nemokamą savo programos versiją, kuria gali naudotis visi. Jie turi prenumeratos sprendimus, kuriuos galima pasiekti, kad galėtų pasinaudoti visomis jų galimybėmis.

Trūkumai

  • Vienas DeepL trūkumas yra ribotas kalbų, kurias galima išversti, skaičius. DeepL dabar gali išversti 11 kalbų, iš kurių didžioji dalis yra Europos kalbos. Kita vertus, „Google“ vertėjas palaiko daugiau nei 100 kalbų.
  • Nepaisant to, kad komercinėje DeepL versijoje teigiama, kad jie neišsaugos jokio jūsų teksto, svarbūs įmonės duomenys vis tiek apdorojami per jų serverius. „DeepL“ išsaugos jūsų pranešimus ilgą laiką, jei naudosite nemokamą versiją, kad sukurtumėte ir atnaujintumėte jų algoritmą.
  • DeepL suteikia daugiau sinonimų vienam žodžiui, tačiau nepaiso kritinių kriterijų, tokių kaip jūsų įmonės poreikiai, kultūra ir tikslinė auditorija. Todėl kartais vertimai gali būti akivaizdžiai neteisingi.

Kainos

Galite pradėti naudotis nemokamu platformos leidimu iš bet kurios pasaulio vietos. Pro leidimas galimas tik keliose šalyse; daugiau informacijos, žiūrėkite kainą puslapis.

Išvada

Kalbant apie kokybę ir tikslumą, automatinio vertimo programinė įranga nuėjo ilgą kelią. Tačiau jis turi tam tikrų apribojimų. Deep L Translate niekada neturėtų būti naudojamas vienas; jis visada turėtų būti naudojamas kartu su profesionaliu vertimu.

Naudojant internetinius programinės įrangos vertimo įrankius gali kilti ne tik kokybės problemų, bet ir privatumo problemų. Nepaisant to, kad komercinis Deep L Translate leidimas ištrina jūsų duomenis, jie tam tikrą laiką lieka jų serveriuose.

„DeepL Translator“ – „Google“ vertėjo konkurentas – „HashDork“. (2)

„DeepL Translator“ – „Google“ vertėjo konkurentas – „HashDork“. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6053

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.